Това заяви пред Нова телевизия министър-председателят акад. Николай Денков. Относно бедствието

...
Това заяви пред Нова телевизия министър-председателят акад. Николай Денков. Относно бедствието
Коментари Харесай

Акад. Денков категоричен: Алексей Петров не е навигирал съставянето на правителството

Това съобщи пред Нова телевизия министър-председателят акад. Николай Денков.

 

Относно бедствието по Южното ни Черноморие, министър председателят сподели, че реакцията в Царево е станала по най-хубавия вероятен метод в тази сложна обстановка. 

 

" Ако не беше пропаднал мостът в Царево - нямаше да има жертви. Това би трябвало да ревизира прокуратурата. Тя би трябвало да каже има ли човешка неточност или не ", безапелационен бе той.

 

Акад. Денков увери, че до края на месеца държавното управление ще изплати всички компенсации след наводненията.

 

Във връзка с бюджета за идната година, министър-председателят акцентира, че чака всичко, което е обвързвано, с минималната заплата, да бъде индексирано по съответния метод.

 

" Има редица други разноски, които би трябвало да бъдат взети поради. Максималният застрахователен приход би трябвало да бъде обвързван със междинната заплата. Аз бих оставил министърът на финансите да задава тези параметри, въпреки всичко това му е работата. Имаме доста неравенства в другите институции. Някои институции споделят, че са изостанали спрямо други. Трябва да отчитаме, че някои администрации са по-натоварени, с по-тежки отговорности. Когато цялата е картина е ясна, ще внесем бюджет, който ще се опита да балансира всички дизбаланси ", уточни министър председателят.

 

Относно връзките му с президента Радев, акад. Денков означи, че има много тематики, по които двамата могат да работят задно.

 

" Аз от дълго време съм си оставал егото настрана. Няма защо да прощавам. Имаме работа да вършим, това е единственото значимо за мен. Аз нямам ментори, няма кой да ми шепне в ухото. Аз съм човек на години, имам си самочувствие. Никой не е непогрешим, би трябвало да има разисквания ", безапелационен бе той.

 

Запитан ще успеем ли до октомври да станем част от Шенген, министър-председателят отговори следното:

 

" Ако си осъществим законодателната стратегия, няма да има нито един мотив, който другите страни да могат да употребяват всъщност против България. Когато няма такива причини, ние ще бъдем доста по-силни в договаряния. Темата за мигрантите е доста сензитивна. Когато не сме си свършили работата, ние ще бъдем слаби в договарянията ", добави акад. Денков.

На въпрос какъв брой ще ни костват локалните избори, министър председателят уточни, че са планувани 150 млн лева за организацията им.

 

 

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР